Alla inlägg den 29 september 2007

Av Linus - 29 september 2007 19:49

Den här bilden har egentligen inget med Island att göra. Det är Joel. Han är inte på Island. Joel är i Umeå. Fast inte på bilden. Då är han i Kaltis. Han har fått en fisk. En stor. Han var ganska glad. Det var trevligt. Fisk äter man en del av här på Island. Men inte harr. Jag äter mest tonfisk. Den är billigast.


Idag är det lite segt på Freyjugata. Egentligen är väl historien som kommer nu inte en som egentligen bör förmedlas till samtliga läsare. Den kommer innehålla alkoholrelaterade saker. Så vill ni inte läsa om dem kan ni skippa det här inlägget. Resten kan fortsätta läsa.


Igår var det fest. Väldigt mycket fest. Personligen höll jag mig till de relativt nyktra delarna av sällskapet. Det gjorde inte vår fransman, dessvärre... Han skulle egentligen inte vara med på festligheterna, han hade inte lust. Men när han kom ner i köket vid midnatt så bestämde han sig för att delta i alla fall. Spanjorerna och polacken bjöd på sprit. Väldigt mycket sprit. Vid halv två bar jag och Niels upp vår käre fransman till sitt rum, han var lite "trött" och mådde lite illa... Imorse undrade han varför det var så stökigt på hans rum...


En av våra spanjorer, Jón, medecinkillen ni vet, tog sig inte hem för egen maskin. Fyra snälla konstaplar hjälpte honom hem. Mest nog för att vara snälla mot Jón, tror vi. Han fick i alla fall umgås en timme med dem innan de lyckades lista ut var han bodde. Sen fick Niels hjälpa honom i säng.


Själv var jag städad. Det enda jag gjorde var att "övertyga" några islänningar att jag var islänning, men att vi borde prata engelska med varandra så att italienaren Tomasso också skulle förstå. Sen lärade jag även ut en "isländsk fras" till Thea och Rakele... Den lät ungefär så här "vretur krater bratur fretur bröter". Dom var väldigt imponerade av mina kunskaper i det isländska språket. Ska bli spännade att se om dom använder denna fras någon gång... Jag tog mig i säng vid halv fem ungefär.


Ja, en vanlig fredag i Reykjavik. 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards