Alla inlägg den 4 september 2007

Av Linus - 4 september 2007 20:09

Nu börjar det på något vis bli lite vardag över tillvaron här. Känns rätt skönt faktiskt.


Men över till mina husvänner (eller vad man nu skall kalla dem). Det är en salig blandning med människor:


- Först har vi vår käre gelogistuderande norrman. Han är en trevlig "gut", men kanske något osocial då han mest umgås med sin dator och sina geologivänner (han började skolan en vecka innan oss andra). Han snarkar i alla fall inte.


- Sen har vi våra två spanjorer. Kedjerökande, vilket kanske inte är optimalt i en stad som Reykjavik. Det såg väldigt kallt ut imorse då en av dem tog sin morgoncigg i morgonregnet, som dagen till ära även bjöd på kraftig vind. En av dem går även kring i shorts, och jag tror dom pluggar medecin. Men de är bra på engelska iaf.


- En filosofistuderande Uppsalabo som har ett underbett i klass med Percy Nilegåård. Han blev även mäkta upprörd då det faktum att 16 personer skall dela på en frys i storlek med ett frysfack kom till dagaa. Siggi förklarade det hela med att folk inte brukade vilja ha nån frys...


- Två finländska brudar, varav en kan svenska. De kacklar ständigt på finska och man förstår inte ett piss. De båda pluggar ekonomi.


- En dansk som studerar nordisk mytologi. Han har redan hunnit med att få ett antal utbrott på de, i hans ögon, helt inkompetena människorna på Universitetet. De ska visst inte vilja hjälpa honom i hans komplicerade kursval, men det är lite svårt att uttyda vad som egentligen är problemet då han pratar en bred "gröt"-dialekt. Annars dricker han öl och röker.


-  En engelsk hippie. Kommentarer egentligen överflödiga, men tänk er grön jamicamössa med tillhörande kläder så förstår ni.


- Göteborgstjej som ska plugga isländska. Har frysit konstant sen hon kom hit, och har av någon outgrundlig anledning inte med sig sin regnjacka. Den kommer i oktober då hennes föräldrar hälsar på, hon tänkte att det kanske inte regnade så mycket i September...


- Serbiskgöteborgare som pluggar i Luleå. Jag tror att hans mål med resan är att komma bort från "hålan" Luleå, och gärna se lite isländska tjejer. Har även hittat ett gym som ska vara i klass med IKSU, minst! Pluggar även han ekonomi.


- Sist men inte minst har vi vår fransman. Du ser på 100 meter att han är från frankrike, och beter sig ungefär som en fransman gestaltad av Monty Phyton. Han kan prata lite svenska och danska, då han pluggar nordiska språk. Och det faktum att hans engelska är ganska bristfällig gör att samtalen med honom förs växlande mellan svenska, engelska och danska. Rätt ofta fattar man inget överhuvudtaget. Han är även bra på svenska snapsvisor, vilket han bjöd på till middagsbordet igår.


Sen har vi några till också, men de har jag knappt träffat än så de får komma senare.


Nu får ni en uppgift, vilka tror ni att jag umgås mest med?

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards