Alla inlägg den 8 september 2007

Av Linus - 8 september 2007 13:47

Ja, då är två kvällar avverkade i Reykjaviks uteliv.


I torsdags var det någon typ av studentdag. Det innebar i klartext, gratis öl. Som de duktiga studenter vi är så var vi självklart närvarande. Den ölen som var gratis tog slut rätt snabbt, men det bekom oss inte. Kvällen bjöd på många intressanta människor, bland annat en estniska som fyller år på samma dag som mig, en fransyska som pratade om svenska fotbollspelare, samt två nya kompanjoner i den svenska kolonin. Det är ett par från Stockholm som går samma kurser som oss, visade det sig, Charlotte och Mathias heter dom! Kvällen slutade "redan" klockan halv två, då vi hade föreläsning klockan åtta igår. Niels (vår danske sambo) hade inte föreläsning, så han kom hem vid sjutiden på morgonen.


På dan igår var det slappt, vi åkte bland annat till gymmet. Kanske inte låter så slappt, men det enda jag gjorde var att ligga i den varma utomhuspoolen. Det var härligt. Varför har vi inte liknande inrättningar i Sverige?!


Gårdagskvällen bjöd på party igen, denna gång var det en välkomstfest för alla utbytesstudenter. Vi blev inte så jätelänge där, för vi ville träffa islänningar (isländskor) också. En fredagskväll i Reykjavik påmminer rätt mycket om Fysikgränd på brännbollsyran, fast med klubbar som man kan gå in på. Alltså, hur mycket folk som helst, och alla är överallt! Händelser under kvällen var, bland annat, att vi har bestämt att vi ska åka till Grönland, islännigar som inte trodde vi var från Sverige utan från Island, borttappade jackor, flottiga och svindyra pizzor, tandläkartjej från Umeå samt en Vasa som aldrig vill gå hem. Vid fyratiden lämnade vi till slut skådespelet och drog oss hemåt, och det är faktiskt relativt tidigt med Reykjavikmått. Vi har inte kommit in i rätt rytm ännu, men det kommer väl så småningom...

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards