Alla inlägg den 21 september 2007

Av Linus - 21 september 2007 22:24

Ja, fredagar är sannerligen härliga dagar. Idag har vi inte gjort mycket vettigt.


Hade föreläsning imorse, HRM var det idag. Var rätt intressant faktiskt, vi pratade bland annat om matkedjan Bonus. Det är lågpriskedjan här i landet, och de har väl ett rykte liknande Galne Gunnar och ÖB ungefär... Men alla handlar där ändå, för det är det överlägset billigaste. Dom har en personalomsättning på 100 % per år. Det är rätt mycket om vi säger så... Och det synns när man är och handlar där, det är bara 17-18 åringar som jobbar där, och det ser inte ut att vara det mest stimulerande jobbet i världshistorien... Men men, det går ju rätt bra för företaget så de struntar totalt i sin bedrövliga personalpolitik. Så även i land som Island, med för lite arbetskraft, verkar det funka på något vis.. 


Och appropå vad de egentligen jobbar med här, ja det är en bra fråga. Ska försöka ta reda på det. Men jag har för mig att 8 % jobbar inom fisket. Sen är det nog mycket folk inom byggsektorn, bankerna, turism och service. Men ska föröska ta reda på det!


Och Erling, du kan vara lugn. Det är bara på Icelandic (titta stavningen) Culture som det är så där. Och jag tror det har mycket att göra med att det är en kurs för endast utbytesstudenter. Dvs, de som läser kursen är de utbytesstudenter som är intresserade av den isländska kulturen, och då tror jag det ör lungt att ha lite lösa bananer, plus att de nog inte vill att vi ska plugga ihjäl oss när vi väl är här...


Badet idag var förövrigt bland de trevligaste hitills. Tempraturen låg på ca 10 grader då, det var helt underbart!


Nu måste jag in i duschen, hej svej! 

Av Linus - 21 september 2007 15:07

Idag är det underbart väder här, som ni kanske ser på bilden ovan! Molnfri himmel, strålande sol, 7 grader, friskt luft. Underbart!  Det ska vi fira med att åka och bada!


Och ikväll blir Reykjavik osäkert återigen... Charlottes syster (den svenska tjejen som är tillsammans med Mathias) kommer på besök, och då hör det ju till seden att man visar upp Reykjaviks uteliv.


Nu bad, uppdatering sen! 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards