Alla inlägg den 13 september 2007

Av Linus - 13 september 2007 12:24

När jag gick ner och käkade lunch igår satt det ett gäng irländare i köket och drack öl och skränande. Niels (dansken) var ju inte sämre, så han hade gjorde dem sällskap. De satt och väntade på Siggi, de skulle bo i Siggis guesthouse han har en bit bort, och hade tagit tillfället i akt att dricka några öl... Det var lite senare på eftermiddagen som poletten föll ner för mig, Island mötte ju Nordirland i fotboll igår, här i Reykjavik. Inte konstigt att de behövde ladda upp så tidigt!


När vi sen kom till gymmet vid sjutiden var matchen i full gång. Vårat gym ligger precis bredvid nationalstadion, och det lät som det var bra tryck på läktarna. Väl inne på gymmet si visades matchen på samtliga 40 TV-apparater. Det var en lite underlig känsla att titta på en match på TV som pågick 250 meter ifrån där man stod... Nåväl Island vann ju med 2-1 (vilket är bra för Sverige) och alla vra nöjda och glada, förutom irländarna då. Vi hade tagit oss ut i utomhuspoolen lagom till att Island gjorde 2-1 i 89:e minuten, det hördes om vi säger så.


Sen var vi på bio igår också, såg Bourne Ultimatum. Det var en bra film, inte alltför djup och bra med action! Men att gå på bio här på Island skiljer sig lite från att gå i Sverige. Först och främst finns det inga bestämda placeringar, du sätter dig där du känner för. Sen tas det ingte så allvarligt på det här med mobilförbud, det ringe lite emelanåt under filmen och folk svarade. Sen så var det piss-/påfyllningspaus mitt i filmen, vikket var ett trevligt initativ tyckte jag. På det hela var det en angenäm upplevelse, skönt att det är lite mer lättsamt än det kan vara i Umeå ibland.


Och Magnus, lavar är en blandning mellan en svamp och en alg. Mossa är en växt.


Det var även riktigt kasst väder här igår, men det lugnade ner sig på eftermiddagen. Idag är det faktiskt fint! 


Nu ska jag ner och käka, och sen ska jag o Vasa och shoppa! 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards