Direktlänk till inlägg 3 december 2007

Första advent

Av Linus - 3 december 2007 00:46

Ja, nu är det bara inte länge kvar till jul gott folk, redan första advent.


Här i Reykjavik har detta firats med att plugga hela dagen, med en liten paus för att åka och bada, med bil för en gångs skull, och en promenad nu på kvällskvisten för att glädja min mor med lite bilder på juldekorationer i Reykjavik. Det blev också en liten allmän kollektion av Reykjavik by night. Hur som haver, båda dessa äventyr kan ni bevittna på det vanliga stället, där även fredagen numera finns upplagd!


Som ni ser på bilderna är det inte ens i närheten av någon snö här, iaf inte här i stan. Fjällen som omgärdar oss är snötäckta, vissa mer än andra, men det är ju inte så konstigt egentligen. Det ligger ju lite högre än oss här nere på havsnivå.


Sen något som är värt att fundera på är följande. Som de konsumtionsgalna människor de är finns det hur många julgranar som helst i denna stad, d har väl minst en var. Men var fanken kommer dessa ifrån? Det är ju inte direkt så att Island har ett överskott på träd... Jag betvivlar starkt att det ens finns granar som skulle täcka det årliga behovet av julgranar. Så importerar dom dem då eller? Och hur importerar med julgranar till en ö? Med flyg eller båt? Jag vet att ni kanske inte är rätt målgrupp att svara på dessa frågor utan att det snarare är jag som borde ta reda på detta, men likväl så kan ni fundera på saken tills jag har ett svar.


Nu har ju iaf Marina lämnat landet, och det fick mig att tänka på hur tråkigt det kommer vara att säga hejdå till alla här... Marina är egentligen den som är/var överlägset lättast att säga hejdå till, vi bor ju för fanken i samma stad. Men sådana som Chema och Jón vet man ju inte när man träffar igen, om man ens kommer göra det. Iofs har jag och Vasa tänkt åka och hälsa på dem i sommar, men man vet ju aldrig hur det blir med det...  Det kommer bli tråkigt, hade som inte riktigt tänkt på det innan idag... Jaja, det är tre veckor kvar tills det är dags för det.


Igår var det väldigt lungt förövrigt, lite plugg och sen en middag på Vegamot med Vasa och Marina innan jag somnade tidigt, redan vid elva. Undrar när det hände senast en lördagkväll?!


Ni kanske får en genomgång av ett geotermiskt kraftverk imorgon, orkar inte gå igenom det nu. Och Björn, du hade älskat det här gymmet! 

 
 
Ingen bild

Emma

3 december 2007 14:51

Jag tror att man odlar julgranarna på plantskolor faktiskt. Kanske i stora hangarer!

 
Ingen bild

Joel

3 december 2007 15:58

Jag tror att Emma är smart.

 
Ingen bild

Olle

3 december 2007 17:02

Det är nog inte särskilt komplicerat att skeppa de över från exempelvis Norge.

 
Ingen bild

Erling

3 december 2007 21:56

Nordliga skogar är mitt levebröd och min fritid. Island var skogbeklätt nedom fjällen innan vikingarna klädde av ön, men då fanns bara björk, inga barrträd hade lyckats kolonisera ön efter senaste nedisningen. Bonngran, sitkagran och kontortatall har dock införts och frodas nu i skyddade dalar i numerär som vida överskrider behovet av juleträd. Dina bilder är lite för mörka för säker artbestämning av juleträden men formen påminner om sitkagranar, så ”inhemska” sitkagranar får bli min gissning. Nu väntar vi med spänning på vår julsaga: den termiska elenergin!

 
Ingen bild

Daniel

3 december 2007 23:29

Fanå, skogsforskare?! Konkurrensen är för hård, jag erkänner mig besegrad redan nu. Hade annars tänkt säga att om granarna faktiskt fraktas dit så har du ju en blivande guldgruva på ön, om du startar en plantskola där, men den idén snodde ju på sätt och vis Emma.

Besegrad va ordet, sa Bull.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linus - 30 december 2007 14:00

Nu kör vi igen! Jag har efter två månader (datumet precis här ovanför ljuger, det är i själva verket 17 februari nu.. Men det såg så fult ut med en helt tom sida med bara detta inlägg..) av koma på hemmafronten tagit tag i mitt liv igen (nåja), och h...

Av Linus - 24 december 2007 13:10

Mina kära läsare, vänner och familjemedlemmar!   Hoppas att denna blogg har varit till glädje för er och att ni kanske också har lärt er lite mer om Island, och kanske om mig, under denna höst! Nu går denna blogg i graven, den har som uppfyllt sitt ...

Av Linus - 22 december 2007 23:39

Jag vet inte riktigt hur jag skall avsluta den här bloggen. Det blir nog inte idag iaf.   Men låt oss börja med ovanstående bild. Det är jag och Páll Óskar. Bilden är tagen på Oliver i torsdags. Visst är vi lika? (Här kan ni hitta lite mer bilder frå...

Av Linus - 20 december 2007 18:16

Nu är det dags att stänga butiken. Sista stunden är kommen. Dags att släcka lyset. Ja, ni fattar. Nu är jag ett dygn från att vara hemma i Umeå (iaf om 25 minuter). Detta kommer bli det sista blogginlägget skrivet på isländsk mark. På Guesthouse Auro...

Av Linus - 19 december 2007 18:55

Jag tycker vi börjar på den senare delen av rubriken.   Igår skulle ju Chema ha lämnat oss, och idag var det ju Jóns tur. Det finns bara ett problem... De försov sig och missade sina flyg...   Vi börjar med Chema. Han skulle ta flygbussen vid kvart i...

Ovido - Quiz & Flashcards