Direktlänk till inlägg 14 oktober 2007

En väldigt händelserik helg

Av Linus - 14 oktober 2007 23:45

Ja, jag vet inte riktigt var jag ska börja. Helgen har varit väldigt händelserik, utan tvekan. Skulle jag berätta allt skulle inlägget bli alldeles för långt, så då orkar ni ändå inte läsa det. Så istället får ni de viktigaste händelserna i punktform.  Vill ni se bilder från hela färden kan ni självklart titta här


- Jag har besökt ett isländskt vattenkraftverk! När vi var å utflykt i lördags hamnade vi av en händelse vid Mjolka Hydro Power Station. Självklart var jag tvungen att göra ett studiebesök, medan de andra satt kvar i bilarna och undrade vad i hela flundran jag höll på med. Och som tur var, för mig, fanns det en maskinist på kraftverket som kunde visa mig runt. Själva kraftverket var ganska litet, 8 MW, men hade Islands högsta fallhöjd (410 meter) och två peltonturbiner. Väldigt intressant måste jag säga, och vi pratade rätt mycket vattenkraft jag och maskinisten.


- Nakenbadet nattetid i Atlanten är avklarat. Det genomfördes vid klockan 04.00 igårnatt. Polisen, eller Lögreglan som den kallas här, dök upp när vi hade badat klart och frågade vänligt "vad i helvete vi höll på med". Men vi hade Jón (ni vet spanjoren som fick "skjuts" av polisen häromsistens) med oss, så då löste det sig bra


- Vi har även åkt "Frasserundan" i Isafjördur iklädd endast morgonrock och lyssnandes på tecno. Turen genomfördes ett antal gånger. Under denna tur passade Syddan på att köpa sig en chokladbit i den lokala butiken, självklart iklädd endast morgonrock.


- Vi var ute på den lokala puben igår. Där träffade jag en isländsk f.d skidåkare som hade Per Elofsson som idol. En annan minnesvärd karraktär var den lokale stenkonstnären som kunde prata spanska och sa att jag såg ut som en islänning, inte en svensk. 


- Jag har kört 120 mil på tre dagar, på vägar som emelanåt mer liknande häststigar än bilvägar. Avståndet mellan Reykjavik och Isafjördur fågelvägen är ca 30 mil.


- Vi har beskådat minst 100 fjordar.


- En lokal bybo trodde att jag, Syddan, Charlotte och Marina var från Lettland. När han fick veta att vi var svenskar, började han prata om symaskiner från Husqvarna.


Ja, nu vet ni ungefär det mesta som har hänt. Nu måste jag gå och sova, bilköringen har tröttat ut mig rejält

 
 
Ingen bild

Joel

15 oktober 2007 13:19

Jag röstade på mig själv.

För övrigt saknar jag bilderna från nakenbadet. Kommer de komma upp på sexbloggen senare, eller vad är grejen?

 
Ingen bild

Daniel

15 oktober 2007 17:18

Jag var väl ute efter ungefär samma sak som föregående talare. Nakenbilder? Finns det någon länk som jag inte har hittat?

 
Ingen bild

Erling

15 oktober 2007 20:01

Mycket intressant kraftverk. Utnyttjar man ett horisontellt vattenflöde för att driva turbinen? Man kan få det intrycket från peltonturbinens egenartade fysionomi och från bilden av fallet. Hellre mer naturvetenskap i bloggen än nakenshock.

 
Ingen bild

Bloggkontrollanten

15 oktober 2007 20:59

Erling bevisade nyss att han var för gammal för att få lämna åsikter i denna blogg och därmed är hans IP nu låst för vidare kommentering.

 
Ingen bild

Morsan

15 oktober 2007 22:46

Jag tycker att man måste vara på Island för att få gästblogga och då faller valet naturligt på Språkgrändarna, som ju åker dit snart. Som tvåa röstar jag på Emma.
Sen tycker inte jag att man är för gammal för att man vill ha mångfald i en blogg - det är bara ni ungdomar som är så himla enkelspåriga.

 
Ingen bild

Broder Daniel (the man, not the band)

16 oktober 2007 00:15

Vill bara påpeka att du verkar ha fler som kommenterar här vid namn Daniel, än bara mig (jag vill givetvis inte se nakenbilder på min egen bror, sånt kan leda till freudianska förvecklingar). Därför kommer jag hädanefter att använda mig av alias såsom the big cheese, eller kanske #1. För den här gången så nöjer jag mig dock med ett lite mindre uppstudsigt namn. Väl mött.

 
Ingen bild

the big cheese

16 oktober 2007 00:28

Nu upptäckte jag omröstningen och måste givetvis ta tillfället i akt att smutskasta mina motståndare.

Joel- Är inte han från Lycksele? Det säger väl allt!

Språkgrändarna- Herregud Linus! Det vet väl du om någon att det inte finns någon som är mer språkgrändare än mig!? Dessutom har jag extremt mycket längre erfarenhet av att bo under samma tak som dig, än vad de har.

Martin- Är det han från Uniaden? Isåfall flyger det alternativet direkt. Han är ju en typ av försäljare. Då blir det ett inlägg med enbart colgate-leenden och tomma löften, istället för den nakna(jag vidhåller fortfarande åsikten från föregående kommentar, reds. anm.) sanningen. I'll bring the dirt!

Magnus- Vet ej vem det är, men det lät ju inte direkt som ett spännande inlägg. Framifrån, bakifrån, profil och variationer i höjdläge. Så var det avklarat!

Björn- Boooooooring!

Emma- Äh, fyllecitat vore mycket roligare. Dessutom säger du antagligen ungefär samma saker som vår äldsta bror, och det har jag redan lyssnat på i över tio år. Zzz...

Daniel- Han (dvs jag) är den enda som verkar lägga ner kraft i sin valkampanj. Han vill skriva för folket och han vet vad de vill ha!!

(Fanå, hoppas jag inte vinner. Pressen kan bli för stor nu när jag skriver upp mig själv så här. Skrivkramp!)

 
Ingen bild

Emma

16 oktober 2007 10:45

Haha, fantstiskt roliga förslag på gästbloggare och kommentarer kring dem! Jag skrattar och förmiddagkaffet flyger all världens väg. Vad gäller mina egna tänkbara bidrag om sådana skulle bli aktuella, så... nja, nog finns det en hel del att bjuda på men jag är tveksam om ni är helt redo för dem än! Förövrigt tycker jag att the big cheese (Broder Daniel, #1, osv) hittills visar största tendenser på att klara av uppgiften. Jag väntar dock ett tag med att lägga min röst, jag behöver begrunda alternativen ytterligare.

Tillsvidare säger jag: snälla stanna borta från den lokala Frasserundan, ifall det finns en sådan även i Reykjavik. Please.

 
Ingen bild

Emma

17 oktober 2007 16:47

Dessutom funderar jag på om Björn bedriver fusk i denna tävling.

 
Ingen bild

Martin

17 oktober 2007 22:43

Jag tackar för att jag hamnade med i omröstningen iaf. Det var väldigt hedrande även fast jag nog inte riktigt själv tror att jag kommer vinna(röstade inte på mig själv heller, rätt stort..). Beträffande kommentaren från "Broder Daniel" angående colgate och vad det nu var, så kan jag väl säga såhär, självklart kommer jag att skriva på ett säljande sätt(vill väl få läsare intresserade) men samtidigt kommer jag göra det med en finurlighet som kommer visa på Linus i det element jag lärt känna honom. Som god kollega och som jag känner en väldigt god vän. Nog med smöret nu. Hoj!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linus - 30 december 2007 14:00

Nu kör vi igen! Jag har efter två månader (datumet precis här ovanför ljuger, det är i själva verket 17 februari nu.. Men det såg så fult ut med en helt tom sida med bara detta inlägg..) av koma på hemmafronten tagit tag i mitt liv igen (nåja), och h...

Av Linus - 24 december 2007 13:10

Mina kära läsare, vänner och familjemedlemmar!   Hoppas att denna blogg har varit till glädje för er och att ni kanske också har lärt er lite mer om Island, och kanske om mig, under denna höst! Nu går denna blogg i graven, den har som uppfyllt sitt ...

Av Linus - 22 december 2007 23:39

Jag vet inte riktigt hur jag skall avsluta den här bloggen. Det blir nog inte idag iaf.   Men låt oss börja med ovanstående bild. Det är jag och Páll Óskar. Bilden är tagen på Oliver i torsdags. Visst är vi lika? (Här kan ni hitta lite mer bilder frå...

Av Linus - 20 december 2007 18:16

Nu är det dags att stänga butiken. Sista stunden är kommen. Dags att släcka lyset. Ja, ni fattar. Nu är jag ett dygn från att vara hemma i Umeå (iaf om 25 minuter). Detta kommer bli det sista blogginlägget skrivet på isländsk mark. På Guesthouse Auro...

Av Linus - 19 december 2007 18:55

Jag tycker vi börjar på den senare delen av rubriken.   Igår skulle ju Chema ha lämnat oss, och idag var det ju Jóns tur. Det finns bara ett problem... De försov sig och missade sina flyg...   Vi börjar med Chema. Han skulle ta flygbussen vid kvart i...

Ovido - Quiz & Flashcards